Magnus Häggbom - alive

Min resa mot mitt bästa jag.

Mitt bästa jag var och är målet – för man kommer aldrig i mål på sin hälsoresa. Man blir bara bättre och bättre och finner nya sätt jag utvecklas.

Allt började med att jag vill hjälpa flera att förstå vikten av att investera i sin egna hälsa. Men hur skulle jag kunna hjälp fler och samtidigt inte jobba ihjäl mig? 
Svaret blev kunskap – att samla min kunskap i en bok. 
Men för att kunna skriva boken så kände jag mig tvungen att göra en resa själv, eller i alla fall att påbörja den, så som du som läser detta kanske också önskar göra.

Jag har hela mitt vuxna liv varit aktiv och mer eller mindre hälsosam. Men inte på ett så strukturerat och genomtänkt sätt som jag nu planerade att leva. Som så många gånger innan så blir planerade resor inte så som man planerar dem.
Så blev det också i mitt fall. 
Men resan blev precis så som den skulle bli och jag fick alla de svar jag ville ha. 
Svar som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig och många andra att välja rätt under sin resa.

Magnus Hälsoresa

”Om hur hela resan gick och vad som hände under resan kommer du att kunna läsa om i min kommande bok. Nedan har jag dock samlat några ögonblick och beskrivit de mål jag satte upp i början av min resa.”

Starten – 10 januari 2023

Inför starten av hälsoresan genomförde jag en rad mätningar av olika relevanta hälsomarkörer. Det var allt i från blodprover till mätning av kärlelasticitet och eventuella matintoleranser.Varje vecka mätte jag också min kroppssammansättning samt skickade in en del ytterligare blodprover under resans gång. 

Tack vare resan fick jag på köpet djupdyka i mina könshormoner och på köpet även en MR på min hjärna.

hälsoresan

Efter 30 dagar

Redan efter 30 dagar kunde jag se tydliga fysiska förändringar, både på utsida och på insidan. 
I samband med min månadsmätning av min kärlålder hade mina nya kostvanor lett till att min kärlålder hade gått från 39 år (jag var 46 då) till 25 år.

Dessutom hade jag tappat ca. 3,5 kg fett samtidigt som jag hade bibehållit min muskelmassa.

Jag kan bara varmt rekommendera alla som vill veta – testa Arteriografi.

Månad 2 – nya insikter

Resan får under månad 2 en ny betydelse och jag bestämmer mig samtidigt för att påbörja en utbildning till Optimum Tränare och Coach i Optimum Mind.

En MR på hjärnan tillkommer och jag kan lägga denna undersökningsform till erfarenhetsbanken.

En nystart

Efter att rätt behandling har satts in så svarar kroppen som den ska. Spännande att få känna hur kroppen påverkas så kraftfullt av en obalans och hur viktigt det är att ha balans i sina hormoner. 

Mannes hormonsystem är inget man talar så mycket om i förhållande till kvinnans. Något som man kanske måste ändra på?

Optimum

Under mars månad påbörjar jag utbildningen till Optimum Tränare samt Optimum Mind terapeut. Markus Reus har verkligen satt ihop något unikt och under utbildningens gång får jag många nya insikter och nya verktyg för min ”verktygslåda”. 

Men det som är det bästa är att jag får testa allt på mig själv först och får uppleva kraften i de olika teknikerna i min egna kropp.

Avslutningen & början på resten av mitt liv

Efter 5 månader och många nya insikter avslutar jag min hälsoresa med slutmätningar samt en fest med vänner och familj. 

Nu ska alla erfarenheter sättas ner i skrift och bild och ”boken” ska skrivas. Det blir del 2 av hälsoresan.

Vill du göra din egen hälsoresa?

Rulla till toppen